Win een dag ruimte voor duurzaamheid!

Trainingslocatie De Tuunter

Wollefoppenweg 109 A

2761 DL ZUIDPLAS

06 - 53 28 56 16

Trainingslocatie

Beste bezoeker,

De Tuunter houdt op te bestaan. Gastvrouw en eigenaresse Geertien Pols gaat van haar welverdiende pensioen genieten. De Tuunter en het woonhuis staan samen te koop incl. alle grond, moestuin en boomgaard. Hier leest u daar meer over. M.i.v. 29 april 2019 zal deze website verdwijnen, evenals de bijbehorende emailadressen voor correspondentie. Dank voor uw interesse.


 
 
 
 
 
 
Training
Workshop
Brainstormsessie
Vergadering
Lezing
Ander soort bijeenkomst
 
 
 
 
Ja
 

Win een dag ruimte voor duurzaamheid


De Tuunter is een duurzame trainingslocatie. In het blokje hiernaast kun je lezen waaraan je dat kunt merken.


Een trainingslocatie is natuurlijk letterlijk een ruimte, een fysieke ruimte waarin je kunt samenkomen om te werken, te denken, te trainen, te brainstormen, te vergaderen, te ontmoeten, etc. Door die fysieke ruimte duurzaam in te richten en te gebruiken, en door die fysieke ruimte ter beschikking te stellen aan duurzame initiatieven, ontstaat er ook een figuurlijke ruimte. Ruimte voor duurzaamheid.


Draag jij met jouw organisatie bij aan duurzaamheid? Heb jij een duurzaam initiatief? Een initiatief, waarvoor je wel een ruimte kunt gebruiken, bijvoorbeeld om te vergaderen, een lezing te geven, te brainstormen of te trainen? Dan nodig ik je uit om mij wat meer te vertellen over je initiatief.


De Tuunter stelt elke maand gedurende één hele dag haar beide trainingsruimtes gratis ter beschikking aan een organisatie of initiatief dat bijdraagt aan duurzaamheid in tenminste één van de volgende 3 thema’s:


 • Mens en Maatschappij
 • Milieu, Natuur en Grondstoffenkringloop
 • Duurzame economie


(Wil je meer weten over deze thema's en hoe je daaraan invulling kunt geven? Kijk dan eens op de website van de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex 2.0.)


Wat je moet doen om een dag gratis gebruik van De Tuunter te winnen?


Lees deze actievoorwaarden door en vul onderstaand wedstrijdformulier in.


Uit alle inzendingen wordt er elke maand een winnaar gekozen. De winnaar ontvangt hiervan bericht per e-mail en wordt tevens op deze pagina bekend gemaakt. In de eerstvolgende maand mag de winnaar een hele dag gebruikmaken van De Tuunter en haar faciliteiten voor het doel zoals aangegeven op het wedstrijdformulier.


Meedingen naar de ruimte voor duurzaamheid in juni kan tot 23 mei a.s.


Wedstrijdformulier:


De Tuunter is een duurzame trainingslocatie.Maar waar blijkt dat nu eigenlijk uit?Op dit moment heeft en doet De Tuunter het volgende om duurzaamheid te bevorderen: • De Tuunter wordt verwarmd en gekoeld met een Fancoil, die energiezuiniger is dan traditionele verwarmings- en koelingssystemen. • De energie die in De Tuunter gebruikt wordt is groene stroom, geheel afkomstig van onze eigen zonnepanelen. • Het afval in en van De Tuunter wordt gescheiden in 5 categorieën. Het groenafval wordt vervolgens gecomposteerd voor gebruik in de moestuin. Het papierafval wordt gedoneerd aan de korfbalvereniging, die daarmee extra clubinkomsten genereert. • Voor de catering wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onbespoten producten uit eigen tuin, aangevuld met producten van lokale leveranciers. • De Tuunter ligt op loopafstand van het OV. Voor gasten die,

bijvoorbeeld tijdens een meerdaagse training, met het OV komen en vervoer nodig hebben naar een overnachtingsadres, is er in overleg een fiets beschikbaar. • Om denkprocessen en lichameijk welzijn te bevorderen zijn er in De Tuunter zitballen aanwezig. Deze zorgen voor een beweeglijke, gezonde zithouding. • De Tuunter ligt in een omgeving die zich uitstekend leent voor een wandeling of fietstocht. Hiervoor zijn routes en kaarten beschikbaar. • Transparant en eerlijk zakendoen is ook duurzaam. Ons speciale reserveringsbeleid is daar een goed voorbeeld van. • Voor verbouwing, onderhoud en inrichting maakt De Tuunter voor zover mogelijk duurzame keuzes. Voorbeelden daarvan zijn het bamboeparket, de dubbele beglazing, en hergebruik van objecten met een verhaal. • De Tuunter ondersteunt lokale en sociale initiatieven, bijvoorbeeld door de Zovaak-week, een activiteitenweek voor kinderen die niet op vakantie kunnen, te sponsoren, en door te adverteren bij de Vierkap, het plaatselijke buurtschapcentrum. • De Tuunter bankiert bij de Triodos Bank, een bank die investeert in duurzame initiatieven. • Geertien Pols,gastvrouw en eigenaresse van De Tuunter, is actief betrokken bij de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex 2.0. Meer daarover kun je lezen op: http://www.gdindex.nl/.


Gezond en zoet en gifvrij geteeld.  Zo wil je je training, je workshop, je managementbijeenkomst, je teamoverleg… ook wel inrichten.


Het is heerlijk in de tuin. Er zijn verschillende microklimaten.


Onder de bomen is het koel en kun je heerlijk zitten uit de zon en genieten van de kleuren en geuren van alles wat er om je heen gebeurt.


Deze rood witte kroot stond volop in de zon aan de westkant.


De kleinere gele rode kroot stond  meer aan de oostkant en wat beschut door grote struiken, diverse kruiden en aan de zuidkant een grote rand met frambozen, die deze week ook helemaal goed rijp worden.


Daar gaat tuinieren over: waar zet je wat, en wat zet je bij elkaar. Wat helpt elkaar gezond groot te worden en wat helpt elkaar ziek te maken. Waar gaan de wormen aan knagen en waar juist niet.


Lees verder

Goed om te weten!

Als je een ruimte zoekt voor een training, workshop, vergadering, lezing, huiskamerconcert of een informeel samenzijn, wil je natuurlijk informatie over de ruimte en de  mogelijkheden. Die informatie vind je hier.

Waar en hoe?

Waar vind je De Tuunter? Hoe kom je het snelst en eenvoudigst bij De Tuunter? Is er een routebeschrijving en/of OV-informatie? Al die informatie vind je hier.

Reserveren

Wil je informatie over de tarieven voor zaalhuur en/of catering? Of wil je direct reserveren? Klik dan hier.

ONBESPOTEN RODE KROTEN

DE TUUNTER


Wollefoppenweg 109A

2761 DL ZUIDPLAS

geertien@detuunter.nl

06 - 53 28 56 16


DE TUUNTER