Buiten

Buiten

 

Aan de zuidkant achter De Tuunter ligt de moestuin. Hier verbouwt gastvrouw Geertien zelf seizoensgroente en -fruit en verse tuinkruiden.

 

In de moestuin is een terras met een picknicktafel en een teakhouten tuintafel met stoelen. Dit terras is bedoeld voor de gasten van De Tuunter om temidden van de geuren van het seizoen te werken of te ontspannen.

 

In De Tuunter is voor de gasten altijd verse muntthee van munt en stevia uit eigen moestuin. Ook salades en soepen bij de lunches worden indien mogelijk bereid met verse producten uit eigen moestuin.

 

Ook buiten het erf van De Tuunter zijn er volop mogelijkheden om buiten te zijn. Zo ligt De Tuunter tegenover de Zevenhuizerplas: even de straat oversteken en je staat op een prachtige plek die zich uitstekend leent voor een mooie wandeling onder het genot van een goed gesprek, een moment van stilte of een beweeglijke denksessie.

 

Wandelen kan ook goed langs de Rotte op een paar honderd meter ten noordwesten van De Tuunter, of in het Wollefoppenpark dat direct aan de zuidgrens van het erf ligt.

 

De Zevenhuizerplas is met strand en grasvelden rondom tevens uitermate geschikt voor andere buitenactiviteiten.

Vorige week vertelde ik mijn zwager die lekker kan (stoom)koken, dat de asperges al weer boven de grond komen. Direct was ik welkom op een etentje met de eerste oogst. Want vers gestoken asperges in de stomer gaar koken, dat is de meest heerlijke smaak die je kunt bedenken. Echt goud.

 

Ik vind asperges lekker. Maar dat een liefhebber er nu al Eu 50,- per kg voor wil betalen dat had ik nooit gedacht.

 

Mijn asperges zijn trouwe groenten. Ze wandelen door mijn tuin soms een beetje naast het bed waar ze in staan. Ze hebben het naar hun zin en komen trouw elk jaar boven totdat ik ze na 21 juni met rust laat. Dan krijg ik een prachtig bed met loof, het loof van aspergeblad dat in de jaren ’50 tussen de anjers van de bruidsboeketten zat.

 

Lees verder

Goed om te weten!

Als je een ruimte zoekt voor een training, workshop, vergadering, lezing, huiskamerconcert of een informeel samenzijn, wil je natuurlijk informatie over de ruimte en de mogelijkheden. Die informatie vind je hier.

Waar en hoe?

Waar vind je De Tuunter? Hoe kom je het snelst en eenvoudigst bij De Tuunter? Is er een routebeschrijving en/of OV-informatie? Al die informatie vind je hier.

Reserveren

Wil je informatie over de tarieven voor zaalhuur en/of catering? Of wil je direct reserveren? Klik dan hier.

HOE WEET JE DAT JE GOUD IN HANDEN HEBT?

DE TUUNTER

 

Wollefoppenweg 109A

2761 DL ZUIDPLAS

geertien@detuunter.nl

06 - 53 28 56 16

 

DE TUUNTER