over het ontstaan van De Tuunter

Een nieuwe locatie met een geschiedenis


Het geboortehuis van mijn vader heet De Tuunter. Dat huis was gelegen in Lintelo, in de Achterhoek.

Rond het huis was een grote tuinderij en een boomgaard. De timmerwerkplaats van mijn grootvader was voor mij en mijn zusjes en broer een geweldige plek om tussen het zaagsel afvalhout te verzamelen en daar wat van te timmeren.


Goede herinneringen zijn ook: zo uit de tuin je eten halen, met elkaar de bonen uitzoeken. De geur van groente en fruit en van vers zaagsel. Om het huidige bedrijfspand heen heb ik die groei al tot stand gebracht in de tuin en de kas. De moestuin levert seizoensgroente en -fruit voor de gasten van De Tuunter.


Het bedrijfspand zelf is al flink onder handen genomen door mijn echtgenoot, er is al heel wat afgetimmerd. Timmerbedrijf M.de Bruijn heeft de bovenverdieping onder handen genomen en tot een mooie lichte ruimte gemaakt. Het pand is in november 2012 in gebruik genomen als trainingslocatie. In de zomer van 2014 is ook de benedenverdieping verder verbouwd tot de workshopruimte die het nu is. Daarmee is het niet af. Ik blijf kijken wat werkt en wat niet werkt, en welke aanpassingen de ruimte nog geschikter kunnen maken voor mijn gasten.


Voor mij vertegenwoordigt de naam ‘De Tuunter’ daarom groei en ontwikkeling, de handen uit de mouwen steken, een idee uitwerken en realiseren. Maar ook genieten van dat wat uit je handen komt, de geur van zaagsel, genieten van de geur van de roos en de kruiden en groenten, genieten van de bessen die rood, wit, zwart of blauw rijpen, de appels aan de bomen.

Trainingslocatie De Tuunter

Wollefoppenweg 109 A

2761 DL ZUIDPLAS

06 - 53 28 56 16

Trainingslocatie

Beste bezoeker,

De Tuunter houdt op te bestaan. Gastvrouw en eigenaresse Geertien Pols gaat van haar welverdiende pensioen genieten. De Tuunter en het woonhuis staan samen te koop incl. alle grond, moestuin en boomgaard. Hier leest u daar meer over. M.i.v. 29 april 2019 zal deze website verdwijnen, evenals de bijbehorende emailadressen voor correspondentie. Dank voor uw interesse.


In de afgelopen maanden heb ik me geconcentreerd op de herinrichting van de benedenverdieping. Die is nu zo goed als klaar. In deze update wil ik je iets vertellen over hoe de benedenverdieping er nu uitziet en welke gedachten, verhalen en ideeën mij daarbij geleid hebben.


De benedenverdieping is wezenlijk anders dan de bovenverdieping. Boven is gericht op geconcentreerd trainen en werken, beneden is gericht op creatieve activiteiten en plezierig samenzijn. Daarin is ook ruimte voor een persoonlijke touch en wat invloeden vanuit mijn geschiedenis.


Lees verder

Goed om te weten!

Als je een ruimte zoekt voor een training, workshop, vergadering, lezing, huiskamerconcert of een informeel samenzijn, wil je natuurlijk informatie over de ruimte en de  mogelijkheden. Die informatie vind je hier.

Waar en hoe?

Waar vind je De Tuunter? Hoe kom je het snelst en eenvoudigst bij De Tuunter? Is er een routebeschrijving en/of OV-informatie? Al die informatie vind je hier.

Reserveren

Wil je informatie over de tarieven voor zaalhuur en/of catering? Of wil je direct reserveren? Klik dan hier.

VERHALEN BIJ DE HERINRICHTING BENEDEN

DE TUUNTER


Wollefoppenweg 109A

2761 DL ZUIDPLAS

geertien@detuunter.nl

06 - 53 28 56 16


DE TUUNTER