wat andere trainers over De Tuunter zeggen

Trainingslocatie De Tuunter

Wollefoppenweg 109 A

2761 DL ZUIDPLAS

06 - 53 28 56 16

Trainingslocatie

Beste bezoeker,

De Tuunter houdt op te bestaan. Gastvrouw en eigenaresse Geertien Pols gaat van haar welverdiende pensioen genieten. De Tuunter en het woonhuis staan samen te koop incl. alle grond, moestuin en boomgaard. Hier leest u daar meer over. M.i.v. 29 april 2019 zal deze website verdwijnen, evenals de bijbehorende emailadressen voor correspondentie. Dank voor uw interesse.


Wat andere trainers over De Tuunter zeggen


Als je voor de eerste keer gebruik gaat maken van een ruimte wil je natuurlijk graag weten wat je kunt verwachten. Het kan dan helpen als je weet hoe anderen de ruimte ervaren. Hieronder lees je de ervaringen van een aantal trainers die regelmatig gebruikmaken van De Tuunter.

Marleen de Bruijn

Klik hier om de site van Marleen te bekijken.


Wie is Marleen en wat doet zij?

Mijn naam is Marleen de Bruijn. Mijn trainingsbureau heet 'De Authentieke Trainer'.


Vanuit 'De Authentieke Trainer' train en coach ik trainers met ervaring. Ik leer trainers o.a. hoe je - ook als het spannend wordt in je training- contact kunt houden met je eigen gevoel en de lijn met de ander kunt leggen. Om zo vrijer, ontspannen en vol plezier voor de groep te staan en je deelnemers nog verder te brengen. Als je jezelf accepteert, dan ben je ervan verlost dat anderen je moeten accepteren, is mijn overtuiging en eigen ervaring. Daarnaast zullen de mensen om je heen zichzelf ook makkelijker accepteren. Dit maakt de sfeer fijner, lichter en leerzamer. Naast deze focus op je eigen persoon, begeleid ik ook trainers in het ambacht van trainen: bij de opzet van hun programma met ontwerpcoaching en bij hun trainersvaardigheden met videocoaching.
Wat ik het mooiste vind aan trainen? Anderen begeleiden om met vertrouwen in zichzelf weer een volgende stap te maken in hun vak. Ik voel me als een vis in het water als ik zie dat er kwartjes vallen en er soms een last van mensen afvalt. Als ik zie dat ze iets nieuws uitproberen en met een grote smile genieten van wat al lukt. Als ik met mijn feedback houvast kan geven en op zo'n manier 'aanwezig' kan zijn, dat ze durven te experimenteren.


Waarom kiest Marleen voor De Tuunter?


Als trainer houd ik van een persoonlijke aanpak en benadering, dus daar past ook een persoonlijke omgeving bij. De manier waarop Geertien je ontvangt, haar biologische lunches uit eigen tuin, met zelfgemaakte jam en verse muntthee. Je voelt dat het allemaal met pure aandacht wordt gedaan en daardoor voelen mensen zich snel welkom en thuis. Zowel ikzelf als mijn deelnemers.


De Tuunter draagt als trainingslocatie bij aan het welslagen van mijn trainingen. Allereerst merk ik dat het thuisgevoel bijdraagt aan een plezierige open sfeer. Ten tweede heeft de ruimte boven allemaal verschillende hoekjes waar deelnemers goed in subgroepen kunnen werken: aan tafel, op de bank of op één van de geinige ballen. Dat werkt fijn. Ten derde is het lekker dat deelnemers tijdens oefeningen of pauzes even naar buiten kunnen in het groen: heen en weer wandelen naar de plas of even rustig zitten in de moestuin.

Arie Speksnijder

Klik hier om de site van Arie voor trainers te bekijken.

Klik hier om de site van Arie voor coaches te bekijken.


Wie is Arie en wat doet hij?

Mijn naam is Arie Speksnijder en mijn bedrijf heet Bridge2learn.


In mijn trainingen leren mijn deelnemers hoe ze zelf trainingen kunnen geven. Het zijn vaak mensen die al een aantal jaren ervaring hebben in hun eigen vak, en dan hun kennis en vaardigheden aan anderen willen doorgeven. Hoe je dat moet doen is een vak apart, en dat kunnen ze bij mij leren.


Naast complete cursussen geef ik ook trainingen over bepaalde onderwerpen die voor trainers interessant zijn. Bijvoorbeeld ‘omgaan met weerstand’ of ‘interactie begeleiden’ of ‘presentatievaardigheden’. Daarnaast geef ik ook trainingen in de methode Motiverende Gespreksvoering. Dat is een communicatiemethode om mensen te begeleiden bij gedragsverandering. Die methode train ik aan coaches, trainers, hulpverleners, adviseurs, leidinggevenden en andere ‘veranderbegeleiders’.


Het mooiste aan het trainersvak vind ik het vertrouwen dat mensen je geven. Je mag, als betrekkelijk onbekende, even heel dichtbij komen, en met mensen optrekken in hun ontwikkeling. Als ik mensen zie stralen omdat ze iets kunnen wat ze eerst niet konden, dan voel ik me heel dankbaar dat ik er getuige van mocht zijn, en er een kleine rol in mocht spelen.


Waarom kiest Arie voor De Tuunter?

De Tuunter is een heerlijke plek om te trainen, omdat je in één ruimte alles hebt wat een trainer wenst. Banken om te ontspannen, volop ruimte voor actieve oefeningen en natuurlijk ook tafels om aan te zitten. Daar moet ik wel bijzeggen dat er in De Tuunter geen kleine tafeltjes zijn, die je bijvoorbeeld in een U-vorm kunt zetten.


Ik geef graag trainingen waarin ook actieve opdrachten zitten, waarin bijvoorbeeld samengewerkt moet worden in groepjes, en De Tuunter biedt daarvoor alle ruimte. Verder is alles aanwezig aan trainingsmaterialen wat je maar kunt bedenken. De goede zorgen van Geertien maken het helemaal af.


Als trainer wil je een ruimte waar je jezelf prettig voelt. In De Tuunter voel ik me thuis. Verder kan ik er alles doen wat ik in mijn trainingen wil doen. Veel deelnemers zijn ook verrast over de locatie. Ze zijn even weg uit hun eigen organisatie, en vinden De Tuunter persoonlijker dan een kille standaardtrainingsruimte op een Centraal Station in een stad.


Margreet Pols

Klik hier om de site van Margreet te bekijken.


Wie is Margreet en wat doet ze?

Mijn naam is Margreet Pols en mijn bedrijf heet Ceto Trainingen.


Mijn deelnemers zijn zelf ook trainers. Sommigen hebben al jaren ervaring, anderen zijn pas net begonnen als trainer, meestal omdat ze na jarenlange ervaring in hun eigen vak min of meer toevallig het trainersvak inrollen. Ook heb ik regelmatig onderwijsprofessionals in mijn trainingen.


Wat al deze deelnemers met elkaar gemeen hebben, is dat zij op zoek zijn naar mogelijkheden om hun trainingen nóg beter te maken: meer leeropbrengst, meer betrokkenheid, meer motivatie..


Een goede training stelt elke deelnemer in staat om leerdoelen te bereiken. Dat betekent dat je rekening moet houden met alle individuen in de groep, hun verschillende achtergronden, hun verschillende leerstijlvoorkeuren, de mate waarin men al dan niet gemotiveerd is, etc. Dat lukt je alleen als je een trainingsontwerp maakt dat uitgaat van de deelnemers en waarin je je deelnemers laat participeren. Hoe je dat doet, van doelen tot leerlijnen tot werkvormen kiezen/bedenken tot uitvoering en begeleiding, dat kun je in mijn trainingen leren.


Het allermooiste aan het trainersvak vind ik het om mijn deelnemers te zien groeien. Als ik merk dat ze gaan begrijpen wat ze aan hun training kunnen aanpassen (en waarom) om er een nóg betere training van te maken, om hun deelnemers te betrekken, te motiveren, meer te laten leren. Dan voel ik me heel dankbaar, dat ik daar een steentje aan mag bijdragen.


Waarom kiest Margreet voor De Tuunter?

De Tuunter is licht en heel ruim, en nodigt uit om aan het werk te gaan. Tegelijk heeft de ruimte ook iets huiselijks en persoonlijks. Voor mij helemaal, want wie mijn achternaam en foto gezien heeft, begrijpt dat gastvrouw en eigenaresse Geertien mijn moeder is. Ik heb vanaf het begin met haar meegedacht en meegebouwd aan De Tuunter.


Logisch dus, dat De Tuunter alles biedt wat ik zoek in een trainingsruimte: een grote tafel met stopcontacten, bankjes voor overleg of ontspanning, een kleed met of zonder zitballen, een instructieplek bij het beeldscherm met of zonder stoelen, statafels, prikborden, whiteboard, verrijdbare flip-over, en een kastje met daarin alles wat ik regelmatig gebruik in mijn trainingen.


Mijn deelnemers zijn vaak aangenaam verrast door de ligging en de uitstraling van De Tuunter. Ze hebben het gevoel er even helemaal uit te zijn. Dat geeft hen ruimte om zich volledig op de training te concentreren.


Ook de goede, persoonlijke en flexibele verzorging door Geertien draagt ertoe bij dat er volop getraind kan worden. Er wordt goed voor ons gezorgd terwijl wij hard aan het werk zijn: altijd verse koffie en thee, lekker vers fruit, goede verse meergranenbroodjes van de bakker, verse salade en huisgemaakte soep bij de lunch. Ook daarover zijn mijn deelnemers meestal aangenaam verrast. In de evaluaties lees ik dan ook altijd terug dat ze de locatie en de catering uitstekend vonden.

Sergio van der Pluijm

Klik hier om de site van Sergio te bekijken.


Wie is Sergio en wat doet hij?

Mijn naam is Sergio van der Pluijm en mijn bedrijf heet Bureau Bewezen Effect. Een onderdeel daarvan is BreinvriendelijkTrainen.nl en daarvoor huur ik steevast de bovenzaal van de Tuunter.


Ik ben trainer in hart en nieren. Ik hou ervan om mensen te zien groeien en bloeien. Ik hou van de creativiteit die ik in mijn trainingen kwijt kan, van het avontuurlijke van elke nieuwe groep, van het wezenlijke contact met mensen, van de flow die je soms kunt ervaren als trainer, van de betekenis die je kunt hebben voor mensenlevens, van de gezelligheid. Kortom: ik kan geen leuker werk bedenken!


Ik leer aan andere trainers hoe ze hun trainingen 'brain-proof' kunnen maken. We weten namelijk steeds meer over het brein en die kennis betekent nogal wat voor docenten en trainers. Het mooie van breinvriendelijk trainen is dat het niet alleen leuker wordt voor de deelnemers, maar ook voor de trainer zelf.


Als breinvriendelijke trainer zet je de lerende centraal en laat hem/haar zelf betekenis geven aan de inhoud. Je draagt kennis niet zozeer over, maar je laat ontdekken. Je geeft mensen de ruimte om op hun eigen manier te leren. Bovendien leer je alle zintuigen van je deelnemers te betrekken, effectief muziek en fysieke werkvormen in te zetten, visueel te presenteren, te werken met de kracht van beweging en frisse lucht, je deelnemers te laten creëren, en last but not least: hoe je deelnemers in een optimale leerstemming brengt.


Ik leer dit met name aan trainers die al enige tot zeer veel ervaring hebben. Je leert dus niet de basisbeginselen van het trainen, maar juist hoe je je bestaande trainingen naar een hoger, breinvriendelijk level kunt tillen.


Waarom kiest Sergio voor De Tuunter?

Ik train graag in De Tuunter, omdat het één van de meest breinvriendelijke ruimtes is die ik ken. Je kunt aan alles merken dat de ruimte is opgezet en ingericht speciaal voor het trainersvak. Je kunt ook heel eenvoudig variatie in je training aanbrengen, alleen al door van zitplaats te veranderen: de lange tafel, de 4 banken, de zitballen / open ruimte en de sta-plek bieden heel veel mogelijkheden.


De verzorging door gastvrouw Geertien is werkelijk fantastisch. De gehele catering is altijd uitstekend verzorgd en kun je naar smaak of behoefte aanpassen. Wil je een verse smoothie om 10.30 uur? Geen probleem! 's Middags een nootje en een drankje? Wordt geregeld! En de lunch is altijd weer een feestje: altijd soep en salade met verse ingrediënten uit eigen tuin, heerlijk vers brood, echt genieten!


Ik merk ook dat mijn deelnemers zich op hun gemak voelen in De Tuunter. Ze genieten van zowel de ruimte zelf als van de verzorging. Daar komt ook nog de omgeving bij die uitnodigt tot een heerlijke wandeling na de lunch bijvoorbeeld. Dat is trouwens ook goed voor het brein: even wat beweging en frisse lucht maakt het veel makkelijker om mensen tot het einde van de dag bij de les te houden.


Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor het opzetten en bezielen van De Tuunter, en de hoop dat we er nog lang mogen samenwerken. Dus, Geertien, dankjewel daarvoor!


Lilian Wirken & Natascha Deguelle

Klik hier om de site van Lilian & Natascha te bekijken.


Wie zijn Lilian en Natascha, en wat doen zij?

Wij zijn Lilian (links op de foto) en Natascha en ons bedrijf heet MediModus.


Lilian is mindfulnesstrainer, verloskundige, coach en auteur.

Natascha is mindfulnesstrainer, gynaecoloog, voormalig arts arbeid & gezondheid en docent.


Samen geven we mindfulnesstrainingen aan (aanstaande) ouders en zorgverleners. We leren de ouders met volle aandacht bewuste keuzes te maken in de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de eerste periode met de baby.


Ook leren we hen beter omgaan met pijn, zorgen en angst rondom de geboorte. We leren hen goed met elkaar en hun baby te communiceren en te ontspannen. Dit filmpje geeft een goede indruk van de mindfulnesstrainingen met aanstaande ouders.


Aan de zorgverleners leren we gezond om te gaan met eigen werkstress, met compassie hun patiënten/cliënten te benaderen, goed voor zichzelf te zorgen en hoe mindfulness ingezet kan worden in de gezondheidszorg.


We vinden het mooi om op deze manier iets te kunnen delen van wat mindfulness ons zelf gebracht heeft.


Waarom kiezen Lilian en Natascha voor De Tuunter?

De Tuunter is centraal gelegen. Het ademt een prettige, neutrale en ontspannen sfeer, en is voorzien van alle benodigdheden. De gastvrije ontvangst en de prima lunches worden door ons en onze deelnemers zeer gewaardeerd. Ook de grootte en flexibiliteit van de ruimte zijn fijn.


Specifiek voor de mindfulness zijn het kleed en de ballen fijn materiaal. De ligging vlakbij de Zevenhuizerplas maakt een wandeling tussendoor mogelijk. De sfeer, ruimte en verzorging maken dat je je als trainer kunt overgeven aan het leerproces van de deelnemers, en dat is heel prettig. Kortom: wij komen hier graag.

Zomer, Alles groeit en bloeit tegelijk…


Het is hard werken in de tuin. Het onkruid groeit, de groenten groeien. Het werk groeit.


Maar het oogsten groeit ook. Heerlijke aardbeien kon ik plukken deze week en alvast wat rode bessen. De kruiden staan er goed bij. De chioggia bieten, (helderrood met een witte binnenkant waarin je weer rode ringen ziet,) zijn in een week tijd verdubbeld in omvang.  Heerlijk om ze rauw, dun geschaafd in een beetje olie met citroen te eten.  Lekker zoet, smakelijk zoetzuur.


Ook mijn onkruid groeit. Dat doe ik alleen weg als het me in de weg staat


Lees verder

Goed om te weten!

Als je een ruimte zoekt voor een training, workshop, vergadering, lezing, huiskamerconcert of een informeel samenzijn, wil je natuurlijk informatie over de ruimte en de mogelijkheden. Die informatie vind je hier.

Waar en hoe?

Waar vind je De Tuunter? Hoe kom je het snelst en eenvoudigst bij De Tuunter? Is er een routebeschrijving en/of OV-informatie? Al die informatie vind je hier.

Reserveren

Wil je informatie over de tarieven voor zaalhuur en/of catering? Of wil je direct reserveren? Klik dan hier.

WAT IS JOUW SMEERWORTEL?

DE TUUNTER


Wollefoppenweg 109A

2761 DL ZUIDPLAS

geertien@detuunter.nl

06 - 53 28 56 16


DE TUUNTER